České Budějovice mnohé návštěvníky překvapí svou rozmanitostí a neuvěřitelně pestrými možnostmi vyžití. Můžete si tu zajistit ubytování v penzionu České Budějovice a rozhodně nebudete mít pocit z přelidněného velkoměsta ani tehdy, preferujete-li klid a pohodu. Můžete se odtud vydat na cyklistické výlety, zakončit zde plavbu po Vltavě, anebo využít automobilu a cestovat k vyhlášeným památkám a přírodním krásám tohoto regionu – do Českého Krumlova, Třísova, ke zřícenině hradu Dívčí Kámen, do Rožmberku nad Vltavou, anebo do Novohradských hor či na Třeboňsko.

budějovické náměstí

Pokud si nechcete nechat ujít korzování po městě (a je tu skutečně co objevovat), můžete se zastavit alespoň na pár minut v nově vybudovaném parku Bosonoha. Je dobře přístupný přímo z centra a můžete tu načerpat energii z procedury, která dnes rozšiřuje počet zájemců v celé republice.

Městský park Bosonoha

Mezi Jiráskovým jezem a Dlouhým mostem na Vltavě, nedaleko městského centra na Jiráskově nábřeží, byl vybudován městský park Bosonoha. Příznačný název napovídá, že jeho tvůrci se inspirovali mnoha projekty, které se již úspěšně ujaly v různých regionech Česka, a jež spojuje jediný cíl – poskytnout široké veřejnosti možnost využít léčebného procesu tzv. autorelaxačních masáží na citlivých reflexních bodech na chodidlech.

Bosonohý chodník

Povrch hřiště je převážně pokryt příjemným tartanem, takže boty opravdu můžete vyzout již na začátku a užívat si přirozené relaxace i na dalších typech povrchů. Jsou tu k dispozici kamínky, dřevěné kostky, některé kusy nářadí zalité do betonu, plastová víčka z lahví atd. Vstup je zpoplatněn symbolickou částkou a je možné si tu objednat i občerstvení. Provozují se tu i romantické projížďky po Malši a po Vltavě, takže tu můžete strávit příjemné odpoledne.

V letním vedru pak doporučujeme korzovat podél Vltavy na levém břehu a prodloužit pobyt ve městě o park Stromovka, je to velmi klidná zóna, která vám rychle dobije baterky.